keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Loppuelämäni ensimmäinen päivä

Tänään se on, loppuelämäni ensimmäinen päivä. Viime kesänä päätin jäädä vuodeksi vuorotteluvapaalle ja nyt ollaan siinä pisteessä, että vuorotteluvapaan ensimmäinen päivä on takana. Edessä vielä monen monta ihanaa päivää.

Tässä blogissa tulen kirjoittelemaan tuntemuksia ja tekemisiä vuoden varrelta. Miten vuosi vapaalla muutti minua vai muuttiko mitenkään. Vuosi tulee pyörimään varmaan suurelta osin itsestä huolehtimisen ympärillä. Puhutaan sitten hidastamisesta, ruuasta, liikunnasta, hyvistä ihmissuhteista tai vaikka itsensä kehittämisestä. Mukaan kuuluu varmasti myös matkustusta, valokuvausta ja käsitöitä. Aika näyttää mitä tuleman pitää. Jännityksellä odotan tätä suurta seikkailua.

Olen päässyt laskeutumaan vuorotteluvapaalle kaikessa rauhassa. Vietin leppoisan talviloman ja joulun pyhien kera siihen vierähti jo muutama viikko. Olen yrittänyt elää päivä kerrallaan ilman isompia suunnitelmia ja se on tarkoitus koko vuorotteluvapaallani. Tehdä asioita joista tulee hyvä olo ja hyvä mieli.

Tämä päivä alkoi onnellisissa merkeissä. Heräsin tekstiviestiin siskontyttäreltäni. Heille on syntynyt pikku prinsessa. Toinen prinsessa minun hyvinkin poikavaltaiseen lähilapsi kaartiini. Mitä ne lähilapset sitten ovat? Minulla kun ei ole omia lapsia, mutta läheisilläni kyllä, niin nämä kaikki ihanat lapset ovat minun lähilapsiani ja tädille hyvin rakkaita. Vuorotteluvapaaseen kuuluu myös varmasti paljon laatuaikaan lähilasten kanssa ja tietysti ihana tutustuminen tähän pieneen uuteen prinsessaan.

Joko iloisesta uutisesta tai riittävästä levosta johtuen sain aamulla hirmuisen energiabuustin ja aloitin päiväni vartin lempeällä joogalla. Aamiaisen jälkeen olikin hyvä lähteä lenkille ja tutkailemaan lähiluontoa. Tällä kertaa yllättäen ei näkynyt yhtään oravaa tai jänistä ja linnutkin olivat yllättävän hiljaisia. Vain myrskyn kaatamat puut möllöttivät pitkin metsiä. Ilma oli kuitenkin ihanan raikas. Näitä lenkkejä luonnossa toivottavasti mahtuu myös vuoteen paljon. Nyt voin kaikessa rauhassa nauttia vuodenaikojen vaihtumisesta ja nähdä erilaisia paikkoja.

Näissä tunnelmissa lähden kirjoittelemaan tätä blogia ja kohti uusia seikkailuita.

1 kommentti: