tiistai 16. syyskuuta 2014

Jämillä

Tällä hetkellä minulla kaiken tavoite tuntuu olevan tuleva vaellus Santiago de Compostelaan. Olin siskoni kanssa maanantaina patikoimassa Jämillä. Kuljimme noin 18 kilometriä kuudessa tunnissa. Suosittelen paikkaa kaikille. Aivan upeat patikointimaastot ja -maisemat. Matkalla törmäsimme myös Jämillä sattuneen lento-onnettomuuden muistopaikkaan. Paikka pysäytti miettimään hetkeksi tämän ajan katoavaisuutta. Koskaan ei tiedä koska on tullut aika lähteä ja siksi pitää elää täysillä.
Syy miksi halusin juuri nyt Jämille oli, että halusin testata uutta reppuani suunnilleen sen painoisena kuin se tulee olemaan seuraavat viisi viikkoa. Samoin kun halusin kokeilla toimiiko vyölaukkuni repun kanssa. Kohtuu hyvin kombinaatio toimi. Juomapullot on vaan paras pitää repussa ainakin jyrkemmissä ylämäissä. Niitäkin pääsi kokeilemaan Jämin harjulla. Nyt kyllä hiukan jännittää kuinka selviän Espanjan vuorista. No pala kerrallaan se elefanttikin syödään. Niin kuin Jämilläkin. Laavuja oli tarjolla niin paljon, että taukoja tuli pidettyä reippaasti.
Yksi upeista paikoista Jämillä on Uhrilähde ja sen lähellä oleva Kylmänmyllynlähde. Uhrilähteen vedellä on ennen aikaan uskottu olevan parantava vaikutus ja sitä on käytetty mm. silmäsairauksien parantamiseen. Hyvältä vesi maistui tai siis ei maistunut miltään, niin kuin lähdeveden kuuluukin. Hiekkaisissa kohdissa oli hauska seurata veden pulputusta jostain maan syvyyksistä.
Näissä Satakunnan Lapin maisemissa oli hyvä testata myös vaelluskenkien toimivuutta ns. tieolosuhteissa. Toimivat, mutta pitkän punnitsemisen jälkeen taidan ottaa toisiksi kengiksi kevyet, leveälestiset lenkkarit.

Jämistä ja sen aktiviteeteista lisää löytyy mm. http://www.jami.fi/ ja kartat sekä talvi- että kesäkaudelle Hämeenkangas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti