torstai 23. lokakuuta 2014

Matka Santiago de Compostelaan: Perillä

Siinä se sitten olisi. Saavuin tänään puolen päivän jälkeen Santiago de Compostelaan. Olo on onnellinen, hämmentynyt. Tässäkö se sitten oli. Henkinen matka jatkuu varmaan vielä pitkään. Moni sanoi että toivottavasti saat sen mitä lähdet sinne etsimään. Ehkä sain ehkä en. Eilen saksalainen kaverini teki hyvän huomion kun juttelimme. Ei aina tarvi tietää syytä miksi tekee jotain.

Eilinen oli muutenkin poikkeuksellinen päivää. Pitäähän sitä caminollakin rutiineja rikkoa. Ensinnäkin kävelin melkein koko päivän saksalaisen kaverini kanssa ja iltapäiväkin hengailtiin yhdessä. Kävin myös ensimmäisen ja viimeisen kerran reissun aikana messussa. Se oli ihan mielenkiintoinen ja herkistävä kokemus.

Tänään lähdin ajoissa liikkeelle, kun porukka pakkaili enkä saanut enää nukuttua. Alkumatkan pimeässä eukaleptusmetsässä kulkiessani ehdin pohdiskella fiiliksiäni, jotka olivat aika ristiriitaiset. Toisaalta halusin kiiruhtaa nopeasti ja saada matkan päätökseen. Toisaalta en halunnut suureen kaupunkiin. Aamiaistauon jälkeen tuli uusi shokkihoito kun ympärilleni pölähti bussilastillinen korealaisia turisteja kulkemaan. No se ehkä palautti maanpinnalle. Tätä tämä elämä on. Aina asiat ei mene kuin olettaa.

Santiago oli juuri niin iso ja hälyinen kuin kuvittelinkin. Vanhaan kaupunkiin tullessani ihailin pientä kirkkoa. Eräs nainen käski minut menemään sisälle katsomaan kuinka kaunis se on. Se oli kaunis ja rauhallinen, vain muutama ihminen rukoilemassa. Viivähdin siellä hetkisen ja lausuin kiitokseni hyvin onnistuneesta matkasta. Katedraalin ympärys oli täynnä turisteja ja tietysti joitakin pyhiinvaeltajia ja markkinamiehiä. Istuin siellä hetkisen ja tulin lopputulokseen etten halua mennä katedraaliin sisään. Kävin hakemassa pyhiinvaellus todistukseni ja istuskelin katedraalin rappusilla kuunnellen kaupungilla soivaa musiikkia ja seuraillen ihmisvilinää. Kun meni hermo useaan kertaan vieressä käyviin kerjäläisiin lähdin syömään ja sitten pääsinkin jo hotelliini.

Nyt on matkan pölyt pesty pois ja levätty. Tyhjensin repustani rikki menneet vaatteet ja tavarat ja hain kaupasta hiukan lisävaatetta että tarkenen huomenna palata Suomeen. Kirjottelen tarkempaa kuvallista päiväkohtaista blogia kun pääsen kotiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti