tiistai 23. joulukuuta 2014

Joulun rauhaa!

Olen sydämeltäni jouluihminen. Joulu on minulle vuoden juhlista tärkein. Se merkitsee minulle rakkautta, rauhaa ja iloa. Se on hetkiä rakkaiden ihmisten kanssa ja omissa oloissa olosta nauttimista. Se on paluuta lapseksi jälleen.

Tänä vuonna joulumieli ei meinannut millään nousta. Liekö kyse pimeästä joulun edusajasta tai siitä ettei ole paljon tullut pyörittyä markettien jouluhumussa. Joulukuun puolessavälin totesin, että jostain se joulumieli vielä metsästetään. Tällä kertaa siihen auttoi jouluradio, joka on sekä kotona, että autossa soinut jatkuvasti.
 Ajattelin, että tänä vuonna valmistelen joulua oikein tunteella ja pitkään. No joululahjat, ainakin suurin osa, oli kyllä hankittu ajoissa. Kotiin joulun henki tuli vasta joulukuun puolessa välin ja viimeisen silauksen se sai ennen viime sunnuntain Joululahjavalvojaisia. Vieraat, mikä ihana syy siivota. Kutsuin lähipiirin kahville ja oli ihana nähdä kaikkia, myös meidän perheen uutta pikkutulokasta. Samalla saatiin kätevästi vaihdettua vaivihkaa lahjapussukat. Taitaa tulla tästäkin pysyvä jouluperinne.
Kaiken viivästymisestä huolimatta joulustressiä ei tässä huushollissa kärsitä. Kaappien siivoamisesta ei stressata, kun en siellä jouluanikaan vietä. Kun joulurauha löysi sydämeni se on siellä pysynyt. Rauhaa ja joulumieltä olen käynyt hakemassa muutamassa kauneimmat joululaulut tilaisuudessa.
Olen myös saanut nauttia kokkaillusta. Saaristolaisleipiä on valmistunut useampi satsi ja tällä hetkellä lanttulaatikko muhii uunissa ja levittää tuoksuaan huusholliin. Illalla käyn nauttimassa lumisessa metsässä joulurauhan julistuksesta metsäneläimille ja kotiin päästyä laitan ohrapuuron uuniin hautumaan ja kalkkunan marinoitumaan.

Huomenna aamulla saan kaikessa rauhassa nautiskella kotona olosta ja joulurauhan julistuksen jälkeen lähteä joulunviettoon rakkaiden ihmisten kanssa. Joulupäivän taidan pyhittää ihan itselleni. Käperryn sohvalle hyvän kirjan, leffan, suklaan, juuston, punaviinin ja tietysti kissojen kanssa.


Rauhaa, rakkautta, iloa ja valoa teidän kaikkien Jouluun!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti