keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Tilinpäätös 2014

Niin se alkaa olla lopuillaan tämäkin vuosi ja vuorotteluvapaa. Olen kuullut monelta kuinka nopeasti tämä vuosi menikään ja sitä olen itsekin ihmetellyt, että menikö vai eikö mennyt. Niinpä päätin tehdä blogiin vuoden tilinpäätöksen hahmottaakseni, mitä tästä vuodesta nyt oikein jäi käteen. Niinpä päiväkirja toisessa kädessä ja läppäri sylissä lähden kokoamaan vuoden 2014 tulosta. 

Läheiset, ystävät, rakkaat, murut, ihanaiset, sukulaiset
Eniten tänä vuonna olen taatusti viettänyt aikaa rakkaan siskoni kanssa. Olemme nauraneet ja itkeneet, kiertäneet Suomea ja poikettu rajojen ulkopuolellakin, olemme juhlineet synttäreitä, ristiäisiä ja hautajaisia ja niin paljon muuta on tähän vuoteemme sisältynyt. 

Toiseksi eniten olen ollut tekemisissä varmaan äidin kanssa. Vuoteen on sisältynyt paljon hyviä hetkiä, mutta myös murhetta ja huolta äidin kunnosta ja selviämisestä. Olemme kuitenkin äidin kanssakin ehtineet tehdä kaikenlaista ja vierailla monessa paikassa.

Olen ollut varsinainen kyläluuta eli monen läheisen luona on vuoden aikana tullut poikettua ja valitettavasti monen luona jäi poikkeamatta. On ollut ravintola-, tee-, kutsuiltoja ystävien kanssa. Olen käynyt lounailla ja juhlinut synttäreitä. Ristiäisiä, rippiäisiä ja hautajaisiakin on matkan varrella ollut.

Serkkubileet olivat tänä vuonna Puuppolassa ja voi kun oli taas niin hauska nähdä ihania serkkuja. 

Muuten olen vuoden aikana nauttinut ihmisten seurasta, rakastanut, riidellyt, pettynyt, iloinnut, nauranut, itkenyt ja kaikkea siltä väliltä. Olen saanut uusia ystäviä ja sukulaisia. Ja kaiken  tämän lisäksi olen nauttinut ihan suunnattomasti omasta seurastani.

Lähilapset
Tänä vuonna syntyi lähilapsi katraaseeni kolme ihanaa prinsessaa, joista yhdestä tuli myös kummityttöni. Näiden ihanien pikkuisten seurasta olen ehtinyt nauttimaan ja isompien kanssa on myös touhuttu kaikenlaista. On ollut luontoretkiä eri paikkoihin, pelailua, kätköilyä. Yhden kummipojistani kanssa käytiin Tykkimäessä, Muumaassa poikettiin porukalla ja vuoden lopuksi pääsin vielä leffaankin yhden kummipoikani kanssa.

Niin monta ihanaa hetkeä olen viettänyt lähilapsieni kanssa ja monen kanssa lähentynyt tänä vuonna. Etenkin veljen tyttäreni kanssa olemme viettäneet paljon yhteistä aikaa uuden yhteisen harrastuksen ratsastuksen parissa.

Kulttuuri
Kulttuurisesti tämä vuosi ei ollut kovin huikea, mutta tulipa nähtyä Porin teatterissa Sound of Music ja Kirjurin kesäteatterissa Näillä palkoilla ei makseta. 

Joitakin keikkojakin tuli kierrettyä esim. Maarit Lehtonen, Julle Kallio ja Selim B., Kingpin, 
Juha Tapio. Pori jazzeillakin tuli pyörähdettyä ilmaiskonserttia kuuntelemassa.


Harrastukset, liikunta ja ruoka
Kaikenlaiseen harrastamiseenkin riitti aikaa. Useampi sukkapari tuli kudottua ja muutamat tossutkin huovutettua. Loppuuvuodesta tein vielä joukkueen huopatonttujakin.

Alkuvuodesta kävin Reposaaressa seniorikaratessa ja vedin kahvakuulaa ja mummujumppaa. Eniten tuli kuitenkin käveltyä ja nautittua luonnosta. Monet polut ja pitkospuut on tämän vuoden aikana kierretty. Samalla on tullut poimittua marjoja ja sieniä.

Mehut ja smoothiet tulivat tutuiksi heti alkuvuodesta ja kohtuu hyvin ovat ruokavaliossa koko vuoden pysyneet. Tänä aamunakin surautin mehun mandariineista ja smoothien mustikasta, ananaksesta ja kookosmaidosta.

Reposaaressa tuuli myös viettyä aikaa. Oli ravintolapäiväa, Tour de Räpsöötä, avoimia pihoja ja loppuvuodesta ihanainen Mansulin joulupuoti. 

Kesän alussa aloin ratsastuksen veljen tyttäreni kanssa ja se jatkuikin sitten loppuvuoden. Oli huikean hienoa oppia jotain uutta ja samalla voittaa pelkonsa hevosia kohtaan. Matka heppailun parissa jatkuu todennäköisesti ensi vuonnakin.

Puutarhaa pääsin rapsuttelemaan niin kotona kuin Laviassakin. Muitakin kotihommia tuli tehtyä.

Matkat
Suomea ja maailmaa tuli koluttua oikein urakalla. Reissuja tein Jyväskylään, Luvialle, Himokselle, Laviaan, Pyhärantaan, Turkuun, Ruissaloon, Kouvolaan,  Viljakkalaan, Käsityöristeily Viking Gracella, Tukholmaan, Virttaalle, Joutsijärven ympäri kierros, Karhunkierros, Helvetinjärvi ja Seitseminen, Eura, Karttu, Halti, Vantaa/Helsinki, Riihimäki, Jämi, Tallinna, Kangasala. Eikä siinä varmaan vielä kaikki. Niin ja tietysti pyhiinvaellus Espanjassa oli piste i:n päälle.

NLP ja muu itsensä kehittäminen
Etenkin alkuvuodesta itsensä kehittämiseen ja kaikkeen ajatuksia avaavaan tuli käytettyä paljon aikaa. Väsäilimme ystävien kanssa aarrekarttoja. Pidin NLP-valmennuksia ja tilaisuuksia. Kävin itse NLP-illoissa ja koulutuksissa.

Liikuntapuolellakin tuli kouluttauduttua. Kävin ryhmäliikunnanohjaaja kurssin ja Kukka Laakson kahvakuulakoulutuksen. Ravintopuolella taas kävin kuuntelemassa sekä Paula Heinosen että Jaakko Halmetojan luennot.

Kävin myös yrittäjäkoulutuksen. Ihan varmuuden vuoksi.

Tämän lisäksi olen käynyt lukuisia ihania keskusteluja itsensä kehittämisestä ja henkisyydestä.

Minä 
Mitä minulle sitten tapahtui tämän vuoden aikana. Opin paljon itsestäni ja muista. Löysin toivottavasti hiukan lisää sisäistä rauhaa ja työkaluja sen ylläpitämiseen. Opin rakastamaan itseni, muita, tätä hetkeä hiukan enemmän. Painokin putosi matkan varrella ja ainakin serkkuni mukaan ulkomuotonikin on muuttunut. Katson avoimin mielin tulevaisuuteen ja mitä se tuo tullessaan. Tämä vuoden tilinpäätös oli siis kaikinpuolin plussan puolella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti