tiistai 4. elokuuta 2015

San Francisco

Miten ottaa San Francisco haltuun yhdessä päivässä? Itselle reissun suunnittelu jäi viime hetkeen eli tulin San Franciscoon edellisenä iltapäivänä ja otin kartan käteeni ja aloin suunnittelemaan. Minulla oli kaksi tavoitetta ajella kaapelijunalla ja syödä crab cake eli rapukakku. Kumpikin toteutui heti aamusta.

Lähdin hotellilta donitsi aamiaisen vahvistavana ja suuntasin Powellin asemalle, josta otin päivän lipun. Koska kaapelijunan asema oli samassa paikassa menin jonottamaan.

Onnekseni jono junaan oli aamusta vielä lyhyt, ja pääsin jo heti seuraavaan. Kyyti oli hurjaa ja mäet aika huikeita. Ajelin päätepysäkille saakka ja tallustelin siitä Fisherman's Wharfiin. Koska donitsilla ei pitkälle potkitä, oli hyvä ottaa välitankkaus. Poikkesin mukavan oloiseen ravintolaan ja otin rapukakku leivän ja jääteen. Nyt oli taas puhtia jatkaa seikkailua.
Kiertelin hetken aikaa Fisherman's Wharfissa ja suuntasin sitten rantoja pitkin suuntana Golden Gaten silta. Toki tiesin, etten sinne saakka jaksaisi kävellä, mutta arvasin, että matkan varrelta saisin sinne kunnon näkymän. Poikkesin matkan varrella olevillä laitureilla. Ihailin eri aikakausien laivoja yhdellä ja maisemia toisella.
 Välillä oli myös hyvännäköinen uimaranta. Istuskelin siinä hetken ihailemassa maisemia ja vetämässä henkeä. Olin hyvin tyytyväinen, että oli valinnut kaupungin humun sijasta rannan rauhan.
 Hetken perästä tulin pitkälle aallonmurtajalle. Sieltä oli loistonäkymät niin Alcatraz saarelle ja Golden Gaten sillalle.
 Kävelin Fort Masoniin saakka ja siellä koukkasin sisämaahan ja tiputtelin takaisin päin. Ghirardelli Squarelta otin taas kaapelijunan ja menin sillä Nob Hillille saakka. 
Matkalla sai ihailla upeita taloja. Kaapelijunasta pois jäätyäni lähdin taas kohti rantaa ja kävelin läpi China townin. Siellä oli ihania vihanneskauppoja ja hainkin yhdestä sellaisesta hiukan kirsikoita ja luumuja matkaevääksi. Rantaan päästyäni päätin jatkaa sitä toiseen suuntaan Farmers Marketille saakka. Mikäs se oli kauniissa ilmassa kävellessä. Farmers Marketille päästyäni alkoikin jo huikoa ja kävin syömässä meksikolaispaikassa.
Sitten alkoikin jo väsymys vaivata ja rakot pakottaa kantapäiden alla. Arviointivirheeni takia myös eksyin ja matka hotellille oli hiukan alkuperäissuunnitelmaa pidempi. No siitä selvittiin ja hain hotellin läheisestä ostoskeskuksesta hiukan syötävää hotellille. 

San Francisco oli kiva kaupunki. Lentokentältä pääsi helposti kaupunkiin Bart-junalla ja vaikka aluksi hotellien hinnat kauhistuttivat, löysin kohtuu hintaisen, hyvällä paikalla olevan Aida hotellin. Hotelli oli vanha ja WC&kylppäri käytävän varrella, mutta minun tarpeeni se täytti hyvin. Olin kaikinpuolin tyytyväinen pikavisiittiini. Tänne voi tulla toistekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti